მასალა: 100% თუთის აბრეშუმი
სიგანე: 8 სმ
მექვევრეობის მსგავსად, საქართველოში არსებობდა პროფესია, რომელიც ყანწის დამზადების ტექნოლოგიას ფლობდა. კლასიკური ყანწი ცხოველის ნამდვილი რქისგან მზადდებოდა, სხვა შემთხვევაში, მაინც რქის ფორმა ჰქონდა. მისი მსგავსი არასტანდარტული ვიზუალი აიხსნება ტრადიციით, რომ ყანწით მორთმეული ღვინო ბოლომდე უნდა დაილიოს. სხვა შემთხვევაში, მაგიდაზე დადებული ყანწიდან ღვინო დაიქცევა. ეს წესი კიდევ ერთხელ უსვამს ხაზს ქართული სუფრისა და მეღვინეობის მრავალსაუკუნოვან ისტორიას.